İçeriğe geç

Mutfak Gideri Tıkanıklığı

    Mutfak Neden Tıkanır?

    İzmir Tıkalı Gider Açma

    Evlerde ve muhtelif alanlarda her gün kullanılan mutfak lavabolarının giderleri, çoğu kez tıkanır. Bu tıkanıklık muhtelif nedenlere bağlı olarak oluşur. Tıkanıklığın borulara zarar vermeden açılabilmesi için ilk önce tıkanma nedeninin bilinmesi gerekmektedir. Mutfak Lavabolarının Tıkanması Mutfak lavaboları sebze ve meyvelerin yıkanması esnasında temizlenmesi, bulaşıkların yıkanması benzer amaçlar ile kullanılmaktadır.

    Bu işlemler yapılırken lavabo giderinde kalan ve gitmeyen yemek parçaları, tıkanıklığın en büyük nedenidir. Özellikle çay posası, kahve telvesi benzer biçimde küçük parçalar, lavabo giderlerine dolarak tıkanıklığa sebep olmaktadır. Bunun dışında bulaşık yıkama esnasında kullanılan sabun, deterjan benzer biçimde temizlik maddelerinden oluşan kalıntılar  da lavabo giderlerinin tıkanmasına sebep olur. Mutfak lavabolarında oluşan tıkanıklık, yalnızca kullanım esnasında boruları tıkamış olan yemek artıklarına bağlı değildir. Dolayısıyla mutfak gideri niçin tıkanır sorusunun bir başka cevabı da giderlere bağlanan boruların zaman içinde eskimesi, kırılması, çatlaması, çatlakları meydana getiren parçaların su gider yolunu tıkamasıdır. Böyle bir durumda rastgele kullanılıp uygulanan mutfak açıcı kimyasal maddeler, hasarlı parçaların boruyu daha çok tıkamasına sebebiyet verebilir. Yani tıkanık gider açılsın derken tesisata daha büyük zararlar verilebilir.

    Mutfak Lavabo Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

    Tıkalı Mutfak Açma

    Mutfak lavaboları tıkandığı vakit çoğu zaman ilk başvurulan metot, pompa kullanması, lavabo açısı gibi kimyasal tepkimeye neden olan maddelerin kullanması, karbonat-sirke ile gideri açmaya çalışmak gibi yöntemlerdir. Ancak bu uygulamalar her zaman işe yaramayabilir. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz gibi tıkalı mutfak açma denemelerinizde gider tesisatına kalıcı zarar verebilir ve masrafı da zamanı da ikiye katlayabilir.

    Tıkalı Lavabo Açma, Tıkanmış Giderleri Açma, Kameralı Gider Açma

    Çağımızda bu yöntemlerin yerine uygulanan yeni nesil, modern robotlu tıkanıklık açma sistemi, oldukça ergonomik ve çilesiz bir çözüm oluşturmaktadır. Profesyonel tesisatçılar tarafınca uygulanan robotlu tıkanıklık açma sisteminde ilk önce suya dayanıklı kameralar ile giderin içindeki tıkanıklığın nedeni ve boyutu incelenir. Bu kameralar ile tıkanıklığın tam olarak nerede ve niçin ötürü oluştuğu tespit edildikten sonra, buna müsait yöntemler kullanılarak tıkanıklık açılmaktadır. Robotlu tıkanıklık açma sisteminin en büyük avantajı, süratli ve ergonomik bir metot olmasıdır. Bu metot ile mutfakta herhangi bir kırma dökme işlemi uygulanmaz. Böylelikle evde hiç bir zarar oluşmadan mutfak borusu tıkanıklığı açma işlemi gerçekleşmiş olur.

    ** Sizler de tıkanıklık sorunu yaşıyorsanız hemen bize ulaşın. (İzmir Geneli)

    gider açma ustası

    (Bugün 118 kez ziyaret edildi, 1 kez okundu)
    Ustayı Ara